25 jaar!
Arnicon Groep
Onze missie: het leveren van een kwalitatief goede dienstverlening tegen een scherpe prijs, waarbij 'goed' staat voor inhoudelijk goed, klantgericht, klantvriendelijk en snel'.
 

arnicon groep - contact

Hoofdkantoor:
Molenbaan 7
2908 LL Capelle aan den IJssel

Arnicon:
Arnicon Projecten:
Arnicon 24/7:
Arnicon Services:
Recherchebureau BMR:

Meldkamer 24/7

E-mail:
010 - 258 23 00
010 - 258 23 30
010 - 258 23 40
010 - 258 23 50
010 - 258 23 70

06 - 45.143.755

info@arnicon.nl
Arnicon Groep

Arnicon Groep

De Arnicon-groep is in 1988 opgericht en vindt zijn oorsprong in het Milieukundig en geotechnisch adviesbureau Arnicon BV. Het kantoor was in de beginjaren in Rotterdam gevestigd. In 1991 is Arnicon verhuisd naar een eigen pand aan de Hoogeveenenweg in Nieuwerkerk a/d IJssel. Aan het eind van de jaren ’90 kwam vanuit de markt een sterke vraag naar specialisten voor het voorbereiden en begeleiden van bodemsaneringen. Aangezien de wereld van bodemsanering een vak apart is en andere vaardigheden vergt dan het uitvoeren van bodemonderzoek, is in 1999 Arnicon Projecten BV opgericht.

In 1999 zijn ook de werkzaamheden gestart van ArcheoMedia BV, in brede zin een dienstverlenend bedrijf in archeologie. Naast het geven van advies en specialistisch onderzoek wordt ook veldwerk uitgevoerd, uitgewerkt en gerapporteerd. ArcheoMedia BV. beschikt over een door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap afgegeven opgravingvergunning. Met ingang van 1 juli 2017 hebben wij de werkzaamheden binnen ArcheoMedia beëindigd.

Vanwege de groei verhuisde Arnicon in 2004 naar een nieuwe locatie aan de Essebaan 7 in Capelle a/d IJssel. Uitbreiding kon ook op landelijke schaal niet uitblijven. Daarom opende de Arnicon in oktober 2008 een vestiging in Appingedam. Van hieruit loopt het contact met de noordelijke provincies.

In 2006 werd Arnicon EcoLoss BV opgericht, een samenwerkingsverband tussen de bereddingsactiviteiten van EcoLoss Project BV uit Pernis en bodemonderzoek en -sanering vanuit Arnicon. Arnicon EcoLoss is gespecialiseerd in bodemincidentbestrijding en dan met name binnen de petrochemie. Medio 2009 is Arnicon EcoLoss volledig overgenomen door de Arnicon groep. Sinds de start van de bedrijfsactiviteiten is Arnicon EcoLoss betrokken bij vele bodemincidenten en projecten. De dienstverlening varieert hierbij van incidentbestrijding (die 24-7 beschikbaar is), tot het gehele traject van historisch onderzoek tot begeleiding van kleine en grootschalige en/of complexe saneringen. Met ingang van 1 januari 2016 werkt Arnicon EcoLoss onder de handelsnaam Arnicon 24/7 en in maart 2018 is de naam Arnicon EcoLoss BV gewijzigd in Arnicon 24/7 BV.

De Arnicon Groep heeft in juli 2009 ook EcoLoss Services BV overgenomen van de EcoLoss Groep. EcoLoss Services is in 1e instantie onder dezelfde naam verder gegaan, maar in de loop van 2012 is deze naam gewijzigd in Arnicon Services BV. De 24/7 activiteiten van Arnicon Services bestaan uit het ontruimen van hennepkwekerijen en synthetische drugslaboratoria, spoedlevering van (folie) bouwhekken, toiletten en assistentie bij grootschalige inzet van met name politie, FIOD, Douane en gemeenten.

In juli 2011 is het milieuadviesbureau Acorius in Amersfoort overgenomen. De laatste jaren is er binnen Acorius sprake van een verregaande specialisatie binnen de vastgoedbranche. Hierbij worden zowel commerciële vastgoedpartijen als de zelf ontwikkelende overheid ondersteund bij de aankoop en ontwikkeling van verontreinigd vastgoed.

De jongste telg binnen de Arnicon-familie is het in 2012 opgerichte Bedrijfs en Milieurecherchebureau BMR, dat onder deze handelsnaam behoort tot Arnicon Services BV. Dit door de Minister van Veiligheid en Justitie erkend recherchebureau (POB1310) wordt gerund door voormalig politiepersoneel met een milieurecherche achtergrond. Aangevuld met de aanwezige algehele milieukennis binnen de Arnicon Groep beschikt BMR over een voor Nederland unieke specialisatie binnen de particuliere recherchebranche. Daarnaast is BMR door haar meer dan 12 jaar lange ervaring met de ontmanteling van hennepkwekerijen een goede partner voor de Vastgoedsector, welke steeds vaker wordt 'geplaagd' door hennepkwekerijen en drugslaboratoria in verhuurde bedrijfspanden en tijdelijk verhuurde te koop staande woningen. BMR biedt hiervoor een totaaloplossing.

De Arnicon Groep telt circa 40 vaste werknemers. Tot nu toe hebben wij er steeds voor gekozen om "rustig" te groeien, ook al vraagt de markt (soms) om explosieve groei. De voornaamste reden hiervoor is dat wij veel waarde hechten aan de kwaliteit van onze dienstverlening, maar ook aan de interne sfeer van het bedrijf.
Als professionele organisatie is de Arnicon Groep actief op de Nederlandse markt voor overheid, bedrijven en particulieren.