25 jaar!
Arnicon Groep
Onze missie: het leveren van een kwalitatief goede dienstverlening tegen een scherpe prijs, waarbij 'goed' staat voor inhoudelijk goed, klantgericht, klantvriendelijk en snel'.
 

arnicon groep - contact

Hoofdkantoor:
Molenbaan 7
2908 LL Capelle aan den IJssel

Arnicon:
Arnicon Projecten:
Arnicon 24/7:
Arnicon Services:
Recherchebureau BMR:

Meldkamer 24/7

E-mail:
010 - 258 23 00
010 - 258 23 30
010 - 258 23 40
010 - 258 23 50
010 - 258 23 70

06 - 45.143.755

info@arnicon.nl
Arnicon Groep

Dampen gevaarlijke stoffen, drugslabs en lijklucht wegfilteren met nieuwe Camcleaner


'Gevaarlijke stoffen dampen en lijklucht wegfilteren in circa 15 minuten tijd !'

Arnicon Services BV is een samenwerking aangegaan met het Zweedse Camfil, 's werelds grootste en toonaangevende fabrikant van filters en schone lucht oplossingen.
Door ons werk komen we in drugslaboratoria, waar met chemicaliën wordt gewerkt. Deze gevaarlijke stoffen worden ook veel in open vaten aangetroffen en de vrijkomende dampen leveren een gevaar op voor de gezondheid. Door gebruik te maken van PBM's is dat op zich geen probleem, maar prettig werken is anders. In een chemicaliënpak werken met volgelaatsmasker en/of onafhankelijke adembescherming vergroot de kans op zweten en dus het beslaan van veiligheidsbrillen of maskers.
Dat zelfde geldt nog meer voor de opsporingsdiensten, zoals de Politie, FIOD, Douane, NVWA etc., die kort na een instap ter plaatse een onderzoek moeten instellen.
Camfil heeft hiervoor de oplossing, nl. een kleine mobiele 'Industrial Air Cleaner', de CAMCleaner. Camfil heeft in nauwe samenwerking met Arnicon een filterpakket samengesteld welke uitermate geschikt is voor inzet in drugslaboratoria. Het apparaat heeft een debiet van max. 1400m³ per uur en kan een oppervlakte aan van max. 300 m². Binnen 15-30 minuten zuivert hij de omgevingslucht van alle gevaarlijke dampen en kan er zonder pbm's gewerkt worden.

Arnicon Groep


Arnicon GroepSpeciale afvoerslangen zijn niet nodig en er is nauwelijks sprake van geluidsoverlast, een afzuigkap maakt meer herrie. Het apparaat is binnen 10 minuten operationeel. De aangezogen lucht gaat eerst door twee voorfilters. Achter deze voorfilters bevinden zich HEPA-filters. Vervolgens wordt de lucht via 6 specifieke filters terug de ruimte in geblazen. Het apparaat neemt niet veel ruimte in met een maatvoering van 1.20 x 0.75 x 1 meter (l x b x h) en is middels zwenkwielen makkelijk te verplaatsen.
Daarnaast heeft Camfil aan Arnicon een filterpakket geleverd voor het verwijderen van lijklucht. Voor het doen van noodzakelijk forensisch onderzoek is het wel zo fijn, dat je kunt werken in schone lucht. Binnen 10 minuten is dat te realiseren met de CAMCleaner.
Het filterpakket is uiteraard niet alleen geschikt voor lijklucht maar voor alle onwelriekende luchtjes, maar ook om na een brand de lucht te zuiveren, zodat de FO niet 24 uur hoeft te wachten alvorens onderzoek te kunnen doen. Eventuele aanwezige asbestdeeltjes worden eveneens afgezogen en het HEPA-filter draagt zorg, dat deze worden 'afgevangen'.
Arnicon heeft de beschikking over een CAMCleaner en kan deze 24/7 inzetten, waarmee we onze 'Bijzondere dienstverlening' verder uitbreiden en een bijdrage leveren aan de verbetering van arbeidsomstandigheden en milieuhygiëne.

Voor nadere informatie:
Wout Spruijt, 06 - 53.47.71.21
Meldkamer 24/7 : 06 - 45.143.755

Arnicon Services BV
Molenbaan 7
2908 LL Capelle a/d IJssel
PDF BestandDownload pdf - 186.51 Kb