25 jaar!
Arnicon Groep
Onze missie: het leveren van een kwalitatief goede dienstverlening tegen een scherpe prijs, waarbij 'goed' staat voor inhoudelijk goed, klantgericht, klantvriendelijk en snel'.
 

arnicon groep - contact

Hoofdkantoor:
Molenbaan 7
2908 LL Capelle aan den IJssel

Arnicon:
Arnicon Projecten:
Arnicon 24/7:
Arnicon Services:
Recherchebureau BMR:

Meldkamer 24/7

E-mail:
010 - 258 23 00
010 - 258 23 30
010 - 258 23 40
010 - 258 23 50
010 - 258 23 70

06 - 45.143.755

info@arnicon.nl
Arnicon Groep

Veel mis in de asbestbranche


Veel misstanden in asbestbranche ( NOS-journaal, 14 oktober 2014)
"Ondanks maatregelen tegen malafide saneerders is er nog altijd veel mis in de asbestbranche. Bedrijven voeren afval onveilig af, werken met ongeschoold personeel en vervalsen testresultaten, melden betrokkenen aan de NOS. Een van hen noemt het "een grote maffiabende". Asbestverwijderaars houden de prijzen hoog door onderlinge afspraken, zeggen de klokkenluiders. Ook worden ruimtes asbestvrij verklaard waarvan niet vaststaat dat ze dat zijn en dragen medewerkers geen beschermende kleding. Het ministerie van Sociale Zaken erkent dat er veel misstanden zijn, maar zegt dat het veel beter gaat dan voorheen".
"
Arnicon Groep
"

Al jaren waarschuwt Bedrijfs en Milieurecherchebureau BMR voor deze misstanden, maar de branche zelf ontkent stelselmatig de malafide praktijken.

De enige manier om dergelijke praktijken de kop in te drukken is het vooraf screenen van asbestsaneerders en hun bestuurders en het ongezien controleren van de wijze van uitvoering. Met name de imagoschade voor gemeenten en woningbouwbedrijven is enorm en bovendien je wilt je nietsvermoedende huurders toch niet blootstellen aan asbest als gevolg van het (moedwillig)ondeskundig handelen met asbest. Asbestverwijderen kost veel geld omdat het arbeidsintensief is in combinatie met de vereiste maatregelen.
Door te sjoemelen met de regels kan men veel sneller werken, gebruik maken van niet gecertificeerd en ondeskundig personeel en in sommige gevallen wordt zelfs het verwijderde asbest nog ergens gedumpt, maar het ergste: er wordt uit winstbejag gespeeld met uw gezondheid.

Bedrijfs en Milieurecherchebureau BMR roept bonafide bedrijven op melding te maken van het feit, dat als ze orders mislopen en bij navraag te horen krijgen: 'Jullie zijn veel te duur, ik heb nu iemand die doet het voor de helft".

Stelt u het belang van uw huurders voorop, wilt u imagoschade en schadeclaims achteraf voorkomen en gaan voor zeker en gebruik willen maken van een gerenomeerd bedrijf (gecertificeerd zegt niets, dat zijn ze bijna allemaal), laat uw kandidaat asbestsaneerder dan controleren door ons recherchebureau.

Als voormalige politiemensen weten wij waar we het over hebben. Aan u de keus om daar gebruik van te maken.

Bedrijfs en Milieurecherchebureau BMR

Nadere info:

Wout H. Spruijt, manager,
010 - 258.23.70

Meldkamer 24/7
06 - 45.143.755